Vraag hier uw gratis offerte aan!

Stucwerk Kampen

Voor stucwerk gaat u naar de Roorda Stukadoors.

Wij kunnen de volgende standaard wandafwerkingen voor u verzorgen:

Glad pleisterwerk (sausklaar) - Behangklaar pleisterwerk - Raapwerk - Schuurwerk - Wit pleisterwerk - Blauw pleisterwerk

Glad pleisterwerk (sausklaar)

Uw wand is na afloop geschikt om te sausen of te schilderen met glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest gebruikte afwerkingsmethode.
Waar sierpleister eigenlijk al af is zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesausd moeten worden.
Glad pleisterwerk geeft een zeer sjieke uitstraling en vooral met lijsten of een gestucte plint geeft het een moderne of klassieke look aan uw huis of bedrijfspand.
Op uitwendige hoeken gebruiken wij aluminium hoekbeschermers voor een strakke sterke hoek. Glad pleisterwerk kan in alle kleuren worden gesausd of behangen.

Klik hier voor uw gratis offerte voor glad pleisterwerk!

Behangklaar pleisterwerk

Uw wand is na afloop geschikt om te behangen of om er bijv. sierpleister op aan te brengen: behangklaar pleisterwerk

Behangklaar wil zeggen dat de muur klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren of dat de muur klaar is om er een sierpleister op aan te brengen. Een muur die behangklaar is, is vaak onvoldoende vlak om daar nog overheen te kunnen schilderen. Een muur die sausklaar is, kan daarentegen wel geschilderd worden.

Vraag hier uw gratis offerte voor behangklaar pleisterwerk!

Raapwerk: (het waterpas en haaks uitvlakken van grove / ruwe wanden)

Wij kunnen uw badkamer, keuken of toilet weer vlak en strak maken met raapwerk.

De raapwerk is de basislaag over het metselwerk heen. Met een raaplaag maken wij uw ruwe wanden weer vlak en strak. Daarvoor zijn twee methodes: traditionele manier (cementgebonden) of de moderne manier (gipsmortel). De laag varieert in dikte, zodat oneffenheden in het metselwerk weg zijn. Voor het goed vlak maken rijen wij de wanden met een aluminium profiel: zowel horizontaal als verticaal. raapwerk

Daarmee zorgen we er niet alleen voor dat ruwe muren vlak worden maar ook loodrecht. De zo verkregen ondergrond is ideaal om te af te werken. Raapwerk kent verschillende afwerkniveaus:

  • Tegelklaar
  • Behangklaar
  • Sausklaar

Het onderscheid tussen de traditionele en de moderne manier is in hoofdzaak de vochtbestendigheid. Het cementgebonden product wordt veelal in natte ruimtes toegepast maar is daartegenover veel arbeidsintensiever. De moderne methode (gipsgebonden) wordt bij grotere oppervlakten machinaal aangebracht.

Schuurwerk wand

Een bewerking die afgewerkt wordt als een zanderige oppervlakte of als draaien met een schaduwwerking. Schuurwerk heeft als voordeel dat het egaal wit (natuurlijk wit) opdroogt en dus niet meer gesausd hoeft te worden.

Wit pleisterwerk (traditioneel stucwerk)

Wit pleisterwerk is het egaal en wit afwerken met kalkgipspleister. Na het wit pleisteren is er een mooie, egale witte wand.

Blauw pleisterwerk (traditioneel stucwerk)

Blauw pleisterwerk is een dunne niet dekkende, gladde kalk/gips pleisterlaag, die door zijn oppervlakte-textuur geschikt is om later met andere materialen te worden afgewerkt, meestal behang. Deze pleisterlaag wordt vers in vers aangebracht op een kalk cementgebonden raaplaag. De term blauw berust op het plaatselijk doorschijnen van het raaplaag oppervlak.